Yksityinen vuokra-asuntokanta avuksi

Jos yksityinen vuokra-asuntokanta kasvaisi 5 prosenttia, se toisi vuokra-asuntomarkkinoille 13 000 uutta vuokra-asuntoa eli noin 500 uuden kerrostalon verran. Yleishyödyllisten tahojen tuottama vuokra-asuntokanta on ollut vuodessa noin 1 200 uutta vuokra-asuntoa. Tällaisen rinnastuksen on esittänyt Suomen Vuokranantajat ry pohtiessaan, mikä merkitys yksityisessä omistuksessa olevilla 265 000 vuokra-asunnoilla ja sen vuokra-asuntokannan lisäämisellä olisi asuntomarkkinoiden kannalta.

Pahimpina jarruina yksityisten omistuksessa olevien asuntojen siirtymisestä vuokra-asuntomarkkinoille ovat Suomen Vuokranantajien mielestä kiristynyt rahoituksen saanti sekä varainsiirtoveron sekä pääomatuloveroprosentin nosto, jotka ovat laannuttaneet investointihalukkuutta.

– Yksityisiä asuntosijoittajia ei ole pidetty ratkaisuna asuntopulaan tai vuokra-asuntomarkkinoiden ongelmiin, mutta nyt on aika keksiä keinot yksityisen pääoman liikkeelle saamiseksi ja sen pääoman saamiseksi nimenomaan uudistuotantoon, joka tuo tosiasiallisesti uusia asuntoja markkinoille.

Pääomatuloveroprosentti tulee laskea 15 prosenttiin, kun asuntosijoittaja sijoittaa vuokrauskäyttöön tulevaan uudiskohteeseen, Suomen Vuokranantajat ry:n puheenjohtaja Jouni Lehtinen vaatii.

– Pääomatuloveroprosentin alennus voisi alkuun olla väliaikainen, jotta nähtäisiin sen vaikutukset uudistuotannon määrään, hän sanoo.

Kantaansa Suomen Vuokranantajat ry:n perustelevat sillä, että se toisi 7,8 miljoonaa euroa lisää pääomaverotuloja valtiolle ja työllisyysvaikutus olisi noin 42 000 henkilötyövuotta rakentamiseen.

2 Comments

  1. KERRANKIN JOTAIN UUTTA JA KANNUSTAVAA. YLEISHYÖDYLLISEN JUPINAN SIJAAAN. HYVÄ LEHTINEN

    • Kiitokset Eki kommentistasi, mukava kuulla, että voimme palvella!

      Terveisin,
      Eetu / Kiinteistöposti

Kommentointi on suljettu.