Uusi palvelu: Kiinteistönvälittäjä remontoi asunnon ennen myyntiä

Pentti Koskinen (vasemmalla) ja Timo Ruotsalainen

Uudenlainen kiinteistövälityksen konsepti on saapunut Suomeen. Kyseessä on palvelu, jossa asunnon myyjä saa kiinteistövälittäjän kautta täyden palvelun remontin, jotta asunnosta saataisiin paras mahdollinen myyntihinta.

Remontilla rahaa -palvelu on suunniteltu myyjille ja sellaisiin huoneistoihin, jotka vaativat päivitystä ennen myyntiä. Palvelu sisältää kaiken remontin suunnittelusta toteutukseen sekä varasto- ja muuttopalveluihin. Lisäksi palvelun avulla saa edullisen remonttilainan ja tarvittaessa järjestyy myös sijaismajoitus, jossa voi asua remontin sekä myyntiprosessin ajan.

– Oman asuntonsa myyjälle suunniteltu Remontilla rahaa -konseptimme on hyvin yksinkertainen, ja sillä pystyy parhaimmillaan nettoamaan pienen henkilöauton verran rahaa asunnon vaihdon yhteydessä, kertoo palvelun Suomeen tuoneen Louder LKV:n kiinteistövälittäjä Pentti Koskinen.

– Palvelu sopii huoneistoihin, joihin ei pelkkä stailaus auta myynnin edistämiseksi. Asunnon huono kunto karkottaa monesti potentiaaliset ostajat, jotka puolestaan tekisivät kaupat nopeastikin ja huomattavasti korkeammalla myyntihinnalla, jos remontit olisivat jo tehtyinä, Koskinen jatkaa.

Louderin mukaan Yhdysvalloissa on monia Remontilla rahaa -kaltaisia palveluita.

– Se mikä pätee USA:ssa, pätee täysin myös meillä Suomessa. Hyväkuntoiset huoneistot menevät tällä hetkellä kaupaksi, sillä ostajat arvostavat valmiiksi remontoituja huoneistoja, joihin on helppo muuttaa. Asunnon ostajan ei tarvitse uutuuttaan hohkaavien seinien ympäröimänä miettiä, että milloin täytyy jotain taas korjailla tai tehdä isompaa remonttia, korostaa Louder LKV:n kiinteistövälittäjä Timo Ruotsalainen.

Remontilla rahaa -konseptin Suomeen tuonut Louder LKV on vuonna 2019 perustettu yhtiö, jonka kiinteistövälittäjät ovat toimineet alalla jo yli kymmenen vuoden ajan.