Uudentyyppinen kerrostaloasuminen esillä Vantaan Asuntomessuilla

Erilaisiin asumisen tarpeisiin suunniteltuja omakotitaloja, paritaloja ja kerrostaloasuntoja, joissa on vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja sekä omistusasuntoja – kaikkiaan noin 350.
Kyse on Vantaan asuntomessualueesta Kivistöstä, jonne rakennetaan vauhdikkaasti edeten 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa. Asuntomessut Vantaan Kivistössä pidetään 10.7.–9.8.2015.

Uudentyyppisiä kerrostaloasuntoja
Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettava puukerrostalo PuuMera on Suomen ilmastoystävällisin kerrostalo. Rakennusliike Reposen rakennuttama talo voitti ilmastoystävällisimmän kerrostalon tittelin Rakennusteollisuus RT:n ja Green Building Council Finlandin järjestämässä kilpailussa viime vuonna.
Luonnonvaroja säästäen ja kierrätysmateriaaleja käyttäen rakennettu vuokrakerrostalo Opaali tuo asumiseen mukaan ekologisempaa ajattelua. Modernisti avaimettoman Spinellin omistusasunnoissa on niin sanottu palvelueteinen, joka helpottaa tuotteiden ja palveluiden saamista perille asti. Kerrostaloasunnoista pienimmät ovat noin 30 m2 ja suurimmat lähes 90 m2.
Messujen oheiskohteena on kolme kerrostalon yhteyteen rakennettua loft-rivitaloasuntoa, joissa asunnon ostaja saa itse suunnitella omiin tarpeisiinsa sopivimman pohjaratkaisun ja huoneiden sijoittelun. Tiloja on myös helppo muuttaa elämäntilanteen ja tilantarpeen muuttuessa.

Omakotiasumisen onnea
Messujen pientalot ovat sekä valmistaloja uusine malleineen että yksilöllisiä, asukkaidensa tarpeisiin suunniteltuja omakoti- ja paritaloja. Suurin osa taloista tulee keskimäärin 4-henkisen perheen käyttöön.
– Alueelle tulee myös helppohoitoinen ja toimiva senioripariskunnan loppuelämän tarpeisiin suunniteltu talo, jossa asuminen on sujuvaa ja vaivatonta, kertoo projektijohtaja Paavo Hiltunen Vantaan kaupungin asuntomessutoimistosta.
Pienimmät omakotitalotontit ovat kooltaan noin 450 m2 ja suurimmat noin 1400 m2. Tonteille rakennetaan taloja, joiden asuinpinta-alat ovat noin 117–279 m2. Hiukan yli puolet pientaloista on puurakenteisia, loput ovat kivi- tai tiilitaloja.