Tuulivoimalla ennätysmäärä energiaa

Koko Suomen sähkönkulutuksesta tuulivoimalla katettiin viime vuoden aikana 2,8 prosenttia. Tuulivoimalla tuotetun sähkön määrä tuplaantui ja viime vuoden tuulisähkötuotannolla voitaisiin kattaa yli puolet Helsingissä vuosittain kulutettavasta sähköstä.
Näin arvioi mennyttä vuotta Suomen Tuulivoimayhdistys ry.
Sen mukaan uuteen tuulivoimakapasiteettiin investointiin ennätysmäärä. Suomeen rakennettiin 124 uutta voimalaa, joiden yhteiskapasiteetti on 379 MW. Se kasvattaa maamme tuulivoimakapasiteetin 1005 MW:iin ja 387 tuulivoimalaan.
– Jokainen Suomeen investoitu euro on kotiinpäin tässä taloustilanteessa. Pitää myös muistaa, että jokainen itse tuotettu kilowattitunti kasvattaa Suomen energiaomavaraisuutta ja pienentää energiantuontilaskua, toiminnanjohtaja Anni Mikkonen sanoo.
Tuulivoimalla on merkittävä rooli kansallisen uusiutuvan energian tavoitteen saavuttamisessa.
– Siirtyminen kustannustehokkaasti puhtaaseen ja uusiutuvaan energiajärjestelmään ei onnistu ilman tuulivoimaa – sitä tarvitaan, jos uusiutuvan energian tavoitteet halutaan saavuttaa. Kun puhutaan uudesta kapasiteetista, on tuulivoima kehittyneillä markkinoilla halvin sähköntuotantomuoto. Kustannukset laskevat myös meillä alan kehittyessä, Mikkonen kertoo.