Taloyhtiöt tarttuivat käynnistysavustuksiin

Lähiötalojen peruskorjaamiseen tarkoitetut käynnistysavustukset menivät kuin “kuumille kiville”, sillä 15 miljoonan määräraha käytettiin eurolleen.

– Avustukselle on ollut selvästi tarvetta. Lähiöiden valtava korjausvaje on myös mahdollisuus, jossa kaikki osapuolet: asukkaat, yrityselämä ja kunta voittavat. Myöntämällä käynnistysavustusta korjaustarpeessa olevien lähiörakennusten perusparantamiseen, kehitetään lähiötä ja edistetään samalla työllisyyttä, ministeri Pia Viitanen sanoo.

Tälle vuodelle käynnistysavustusta on varattu 100 miljoonaa euroa. Ministerin kehotus oli, että hyödyntäkää aktiivisesti ja ryhtykää nopeasti korjaamaan.

– Rakennusten korjausvajetta on jatkossa kurottava umpeen entistä suunnitelmallisemmin, hän totesi muistuttaen, että avustuksilla voidaan parantaa työllisyyttä noin 18 500 henkilötyövuotta ja talouteen kohdistuva investointivaikutuskin on noin 1,15 miljardia euroa.

Lähiöiden korjausrakentamisen vauhdittamiseen tähtää myös asunto- ja viestintäministerin nimittämä Remonttiryhmä. Kuuden asiantuntijan muodostama työryhmä kertoo maaliskuussa ehdotuksensa siitä, miten lähiöiden peruskorjaushaasteeseen olisi vastattava.