Taloyhtiöt –pilotiksi lisäkerrosrakentamiseen?

KLIKK-hankkeessa haetaan rohkeita asunto-osakeyhtiöitä tai kiinteistöyhtiöitä, joita kiinnostaa kerrostalojen korjaamisen ja lisäkerrosten rakentamisen pilotointi.
Tällainen viesti esitettiin tänään 22.1.2015 KLIKK-hankkeen loppuseminaarissa, jossa esiteltiin monipuolisesti kolmen vuoden aikana kertyneitä kokemuksia.
– Jos ja kun pilottikohteita löytyy, pääsisimme testaamaan käytännössä tätä käyttäjälähtöisen korjausrakentamisen käytänteitä, tutkimushankkeen vetäjänä toiminut Oulun yliopiston prosessori Jouni Koiso-Kanttila viestitti.
KLIKK- hankkeen tavoitteena on kehittää käyttäjälähtöinen teollinen, kokonaistaloudellinen sekä tehokas toimintamalli lähiökerrostalojen korjaamiseen ja laajentamiseen.
Toimintamalli luo mahdollisuudet siirtyä suoritus- ja kustannusperusteisesta toiminnasta uudenlaiseen palvelu- ja käyttäjälähtöiseen liiketoimintaan, jossa ”all inclusive” periaatteella kohdekohtaisesti voidaan kehitetyn, toimittajia integroivan toimintamallin ja hankkeessa kehitettävien pelisääntöjen puitteissa räätälöidä kohdekohtaisesti ratkaisut ja toteuttaa ne verkostoliiketoiminnan pohjalta.

Lisätietoja:
Jouni Koiso-Kanttila, arkkitehti, 0400 683 316,jouni koiso-kanttila@oulu.fi
Vesa Saarelainen, 040 553 4267, vesa.saarelainen@koskisen.com
Marko Kivimäki, 044 436 8122, marko.kivimaki@tekes.fi

Lue lisää: Teollinen korjauskonsepti lähiökerrostalojen korjaamiseen on valmistunut.
Lue tästä myös KLIKK-hankkeen johtavan tutkijan Anu Soikkelin puheenvuoro hankkeesta.

1 Comment

  1. Meidän kolmekerroksiseen kerrostaloon taloyhtiön hallitus suunniteli lisäkerroksia ja kuutta hissiä, joka rappuun yksi. Lähdin selvittämään, onko lisärakentaminen mahdollista ja kaupunkimme virastoissa tiedettiin, että lisäkerrosten rakentaminen ei ole mahdollista. Kannattaa selvittää rakennuslupa-asiat ensin. Siten säästyy taloyhtiöden rahaa, vaivaa ja aikaa.

Kommentointi on suljettu.