Sisäilma- ja putkiremontti samassa paketissa

Pilaster-putkiremontti
Kuva: Pilaster

Schneider Electric ja Pilaster tarjoavat remonttia, joka sisältää käyttövesi- ja viemäriputkistojen uusimisen sekä huoneistokohtaisen koneellisen ilmanvaihdon lämmöntalteenottoineen.

– Pilaster-putkiremontissa paitsi saneerataan putket asennetaan myös asuntokohtainen ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmä. Uudet putket ja talotekniikka asennetaan asuinrakennuksen ulkoseinään ja koteloidaan kauniiksi. Asukkaalle menetelmä on verrattain häiriötön: keskimääräisen kahdeksan viikon sijaan asumisevakko on vain kaksi, kolme viikkoa, Pilasterin toimitusjohtaja Janne Kantola sanoo.

Schneider Electric toimittaa Pilaster-kohteiden taloautomaation, sähkökomponentit sekä tietojärjestelmän, joka vie sisäilmatiedon pilvipalveluun. Pilvitietoa voidaan käyttää hyödyksi huollossa ja energiankulutuksen seurannassa.

– Taloautomaatioon voidaan myöhemmin vaivattomasti liittää lisäjärjestelmiä kuten palovaroitinjärjestelmä, vesivuotovahti tai vaikkapa hiilidioksidianturi sisäilman laadun seurantaan. Myös ekologisia energiantuotantomuotoja kuten aurinkopaneeleita tai maalämpöjärjestelmiä voidaan liittää täydentämään kodin energiapalettia, Heikki Hietanen Schneider Electriciltä kertoo.