Ruoka-annos taloyhtiön Smartpostista

Haen postipakettini tai otan valmisruoka-ateriani taloyhtiössä sijaitsevasta Smartpost-automaatista.

Posti kasvattaa pakettiautomaattien määrää tuhannella vuoteen 2019 mennessä. Automaatin voi saada myös taloyhtiön yhteisiin tiloihin kerrostaloissa.

Sato, Heka ja Kojamo ovat jo ottaneet postiautomaatit käyttöön vuokra-asuntokohteissaan.

– Asiakas voi lähettää paketin tai noutaa tilaamansa verkkokauppaostoksen taloyhtiön yhteisissä tiloissa olevasta automaatista juuri silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Automaatit ovat käytössä 24/7 ja niiden käyttö on helppoa ja turvallista. Taloyhtiön tiloissa oleviin automaatteihin pakettien toimituksen saa normaalin postipaketin hinnalla, Postin paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenbergin kertoo.

Automaattien kautta voi myös vastaanottaa ja palauttaa kirjaston kirjoja, huollattaa ja kierrättää mobiililaitteita sekä käyttää pesula- ja suutaripalveluja.

Myös ruoka-annoksia smartposteihin

Postilla on tällä hetkellä yli 1400 palvelupistettä, joista pakettiautomaatteja on yli 500.

Uudet automaatit sijoitetaan ensisijaisesti suurimpiin kaupunkeihin, tarkkoja sijoituspaikkoja suunnitellaan vielä.

Postin pakettiautomaatit sijaitsevat asiakkaiden kannalta keskeisillä paikoilla, kuten esimerkiksi ostoskeskuksissa, liikenneasemilla ja yritysten toimistotiloissa.

– Kuluttajille pakettiautomaateista on tullut helppouden ja ilta- ja viikonloppukäytön vuoksi lyhyessä ajassa suosituin jakelukanava. Automaattien kautta toimitettujen pakettien määrä kasvoi 16 % viime vuoteen verrattuna.

Posti avaa koko automaattiverkoston vuoden loppuun mennessä myös ruuan verkkokaupan jakelukanavaksi.

Vanhoihin pakettiautomaatteihin voidaan toimittaa niin tuoreruokaa kuin aterioita. Uusiin Smartpost-automaatteihin voi tilata näiden lisäksi kauppakassitoimitukset.

– Valmiin ruoan tai kauppakassien saaminen suoraan kotiin, työpaikalle tai kodin välittömään läheisyyteen on iso helpotus arjen kiireissä painiville ihmisille. Automaatit lisäävät vaivattomuutta, kun ostokset voi napata mukaansa silloin kun se itselleen parhaiten sopii.

Tuoreruoka toimitetaan automaatteihin lämpöeristetyissä laatikoissa, jolloin kylmäketju ei katkea. Posti vastaa lähetyksen kylmäketjusta toimituspäivän iltaan klo 21 asti.