Puukuokka on kohta valmis

Kuva: Arkkitehtitoimisto OOPEEAA

Jyväskylän Kuokkalaan valmistuvassa Lakea Oy:n kolmen rakennuksen Puukuokka-puukerrostalokohteessa on yhteensä 186 asuntoa. Puukuokan viimeinen osa valmistuu heinäkuun lopussa 2018.

– Kohteen rakentamisen myötä olemme kehittäneet puutilaelementtirakentamista vaihe vaiheelta selkeämmäksi prosessiksi yhteistyökumppaneidemme kanssa. Puukuokan myötä rakentui myös viime kesänä lanseeraamamme Sydänpuu-konsepti, jolle olemme hakeneet patenttia, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila kertoo. Puukuokka 3:n tilaele-mentit toimittaa Pyhännän Rakennustuote Oy.

– Puukuokassa on kiinnitetty erityistä huomiota myös kuivaketjun hallintaan, mikä on erittäin tärkeää kaikessa rakentamisessa. Tilaelementtirakentamisessa kuivaketjun hallinta on sikäli helpompaa, että kuivissa tehdasolosuhteissa valmistetut asuntoelementit tuodaan työmaalle ja asennetaan kuivan kelin aikana sekä suojataan kattorakentein. Olennaista on määritellä ennakkoon riittävän pitkä asennusaika, jotta asennuspäiviksi tulee sateettomia päiviä, Mantila sanoo.