Tiedonmurusia

Helmikuisessa varsinaisessa yhtiökokouksessa taloyhtiön vastarannankiisket saivat läpi hallituksen ehdotusta niukemman sisällön linjasaneeraukselle. Urakoitsija lupasi esittää remontin aikataulun toukokuussa. Taloyhtiöläiset jäivät odottamaan tarkentuvia suunnitelmia ja uutta vaihetta tiedottamisessa; urakoitsija on sanonut korostavansa tiedotuksen merkitystä, ja luvassa on jatkuvasti päivittyvä remonttisivustokin yhteydenpitoon työn toteuttajien ja sen maksajien välille.

Huhtikuu

Tiedotusrintamalla on hiljaista. Remonttisivustoa ei ole avattu eikä porraskäytävissä ole edes yksisuuntaista A4-muotoista viestintää.

Soitto isännöitsijälle auttaa tiedonjanoisia: linjasaneerauksen urakkasopimusneuvottelut jatkuvat. Niistä ei kerrota kansalle, mutta hivenen muuta tietoa vilautetaan: ehkä toukokuussa käydään joissain huoneistoissa suunnittelua varten.

Taloyhtiöläisten facebook-ryhmässä jaetaan tiedonmuruset ja kysellään, koskahan urakoitsija aikoo pitää ensimmäisen tiedotustilaisuuden.

Toukokuu

Ensimmäisessä urakoitsijan järjestämässä tiedotustilaisuudessa on myönteinen, ehkä innostunutkin ilmapiiri, kun luvassa on konkretiaa. Kuullaan, ettei materiaalivalintoja varten tehdä malliasennusta, koska esimerkiksi laattavaihtoehtoja on niin paljon, ettei niiden esittelyyn mikään tila riittäisi. Materiaalivalinnat voisi tehdä näppärästi kohta avattavalla remonttisivustolla. Saadaan myös ohjeita omaisuuden pakkaamiseen remontilta piiloon sekä toteamus, että teoriassa asunnossa voisi asua remontin ajan, mutta ei sitä voi suositella kenellekään.

Kesäkuu

Osakkaat saavat urakoitsijalta tunnukset, joilla pääsee remonttisivustolle tutkimaan suunnitelmia ja tekemään niiden pohjalta materiaalivalintoja omaan asuntoon. Paitsi että niitä alustavia, helmikuussa esitettyjä suunnitelmia tarkempia suunnitelmia ei ole vielä nähtävillä. On yhden kylpyhuoneen malli, mutta yhtiössä on ainakin neljää erilaista kylpyhuonetta, ja joillain erillinen wc:kin. Vaikea tehdä laatta-, lavuaari- ja allaskaappivalintoja, kun ei tiedä, millaiseen ympäristöön ne on sovitettava. Mihin tulevat urakoitsijan moduulit?

Heinäkuu

Remonttisivustolle ilmestyy toteutusaikataulu. Yleisissä tiloissa työt alkavat elokuussa, linjasaneeraus toisessa rapussa syyskuussa ja toisessa rapussa lokakuussa. Yleisissä tiloissa urakoidaan 14 viikkoa, asunnoissa kahdeksan viikkoa. Kaikki on valmista itsenäisyyspäivään mennessä. Osakkaat etsivät evakkopaikkaa ja ihmettelevät, miten kellarin varastot ennätetään tyhjentää, kun ei vieläkään ole tietoa siitä, mikä kellarin osa pitää tyhjentää ja mikä ei ennen elokuussa alkavia yleisten tilojen töitä.