Käsijarrukäännös

Hallituksen syyskuussa pitämässä info-tilaisuudessa selvisi, että ollaan vahvasti menossa kohti perinteistä putkiremonttia. Pientä keskustelua oli sosiaalisessa mediassa siitä, onko kaikki vaihtoehdot todella käyty läpi ja onko kukaan käynyt Kiinteistömessuilla kuulemassa putkiremontin uusimmat kuulumiset, mutta muuten taloyhtiöläiset tuntuivat tyytyvän tilanteeseen; isännöitsijän ja asiantuntijaksi palkatun insinöörin osaamiseen luotetaan.

Lokakuussa 2017

Hallitus esitteli osakkaille tuoreen hankeselvityksen, jota myös hankeohjelmaksi kutsuttiin. Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoa: perinteinen putkiremontti eli uudet vesi- ja viemäriputket entisten paikoille, kylpyhuoneiden korjaus sekä mahdollisuus vaihtaa kylpyhuoneessa viemärin ja lattiakaivon paikkaa, jolloin viemäriputkien uudet vaakavedot tulevat alakertalaisten alaslaskettuun kattoon.

Toinen vaihtoehto oli käyttövesiputkiston uusiminen pintavetona ja viemärien sukitus, mutta siinä tapauksessa kylpyhuoneita ei korjata taloyhtiön laskuun vaan osakkaat voivat halutessaan tilata ja maksaa haluamansa pintojen ja saniteettikalusteiden uusimiset.

Sukitusvaihtoehdon riisuminen pelkkiin putkiin oli niin luotaan työntävä, että osakkaiden enemmistö totesi hyvin lyhyen keskustelun jälkeen kannattavansa perinteistä: kaikki haluavat uudet kylpyhuoneet. Myös sähköremonttia putkiremontin yhteydessä kannatettiin.

Joulukuussa 2017

Ylimääräinen yhtiökokous kutsuttiin koolle, ja kokous antoi hallitukselle luvan kilpailuttaa hankesuunnittelun tekijän ja käynnistää hankesuunnittelun. Tavoitteena on perinteinen putkiremontti ja sähköremontti sen yhteydessä. Suunnitelman tekoon ja siinä tarvittaviin selvityksiin varattiin 90 000 euroa.

Tulossa on perinteisistä perinteisin menetelmältään ja prosessiltaan. Aikataulu on epävarma; rakennusmarkkina on ylikuumentunut, uusien asuntojen työmaat imuroivat kaikki tekijät. Saadaanko riittävästi ja riittävän laadukkaita tarjouksia, kun suunnitelma valmistuu joskus keväällä? Löydetäänkö edes suunnittelijaa, jolla on oikeasti aikaa perehtyä juuri tähän kohteeseen?

Tammikuussa 2018

Kuten hallitus totesi jo syyskuussa, oli se käynyt keskusteluja putkiremontin eri vaihtoehdoista, vaikka sitä keskustelua ei tuotukaan taloyhtiöläisten info-tilaisuuteen. Jotain oli hallitukseen jäänyt muhimaan, sillä nyt nostetaan jalka kaasulta.

Ei haetakaan enää suunnittelijaa, vaan käännytään niiden yhtiöiden puoleen, jotka tarjoavat suunnittelun ja urakoinnin sisältävää pakettia.