Parma ostaa virolaisen TMB-konsernin

Kaupan myötä Consolis vahvistaa asemaansa Pohjois-Euroopassa. Vuonna 1961 perustettu TMB-konserni työllistää noin 500 henkilöä ja sen liikevaihto ylitti 120 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Consolis-konserni, joka on yksi Euroopan johtavista betonielementtitoimittajista, on allekirjoittanut Parma Oy:n nimissä ostosopimuksen Baltiassa ja Suomessa betonielementtejä valmistavan TMB-konsernin kanssa. Suomessa TMB-konserniin kuuluu Betonimestarit. Lisäksi yhtiöllä on tuotantolaitoksia Virossa ja Latviassa sekä asennusliiketoimintaa Ruotsissa.

“TMB Groupin osto on osoitus tavoitteestamme vahvistaa entisestään asemaamme tärkeimmillä Euroopan markkinoillamme. TMB ja sen tytäryhtiöt Suomessa, Virossa ja Latviassa ovat rakentaneet pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka vahvistavat omaa portfoliotamme alueella. Ne tuottavat arvokasta alan tietotaitoa, ja hyödymme molemminpuolisesti kehittäessämme toimintaamme parhaat käytännöt jakaen”, sanoo Consoliksen pääjohtaja Nicolas Yatzimirsky.

”Näemme, että tämä yrityskauppa tekee meistä vahvemman toimijan Itämeren alueella. TMB:n osaaminen vahvistaa tuote- ja palvelutarjoamaamme, mikä takaa asiakkaillemme alan parhaan tietotaidon sekä talon- että infrarakentamisessa”, sanoo Parman toimitusjohtaja Jarmo Viljanen.

”Integraatio tuo merkittäviä synergiaetuja ja tehostaa yhtiön kaikkia toimintoja”, Viljanen jatkaa.

”TMB group on saavuttanut sellaisen kehitysvaiheen, jossa strateginen kumppani on välttämätön. Consolis on epäilemättä tällainen avainpelaaja nopeasti muuttuvassa Euroopan markkinassa”, sanoo TMB Groupin toimitusjohtaja Jaan Luts.

Kauppa edellyttää viranomaishyväksyntää ja sen odotetaan vahvistuvan alkuvuodesta 2019.