Pääkirjoitus: Toimivan hallituksen valinnasta

Miten yhteistyökykyinen taloyhtiön hallitus on, jos sen puheenjohtajana toimii omaa asiaansa ja etujaan ajava henkilö? Hän suunnittelee oman huoneistonsa remonttia ja haaveilee hyvityksestä, koska hänen remonttinsahan palvelee yhtiötä.

Hänellä on hallituskaverina pihistelijä, joka on sitä mieltä, että mikään ei saa maksaa mitään. Säästäminen kunniaan. Huoltoyhtiöksi ja isännöintiyritykseksi vain se, joka tekee työt halvimmalla siitäkin huolimatta, että työn tulos on kehno ja riskialtis. Kolmas jäsen on ”myyrä”. Se joka toimillaan torpedoi hyvin tarpeellisiakin hankkeita. Työn etenemistähän voi hidastaa, kun pyytää lisäselvityksiä ja muita lisätietoja ja jarruttelee hankkeita, minkä ehtii.

Neljäs jäsen onkin sitten se ”oikeudessa tavataan” -tyyppi, joka vie aina kaiken oikeuteen – tai ainakin uhkaa. Hän voi toiminnallaan suoraan tuhota hallituksen ja taloyhtiön ilmapiirin.

Tai sitten on hallitus, jonka puheenjohtaja ei osaa tai on haluton tekemään mitään. Hän on tullut valituksi pakon sanelemana, kun kukaan muu ei ole suostunut, eikä mikään toimi, eikä etene.

Besserwisser – minä tiedän kaiken – hankala ihmistyyppi hänkin yhteistyön tekemisessä.

Miten taltuttaa yli-innokas hallitusjäsen, joka tilailee palveluksia taloyhtiölle kysymättä hallituksen kantaa tai ohjailee isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan kanssa kaikenlaista? Tarkoittaen tietysti taloyhtiölle hyvää.

Tiedon panttaaja tai liiallinen tiedon suoltaja on myös hankala yhteistyökumppani, koska miten tehdä päätöksiä, ellei saa oikeaa tietoa – tai sitten tulee tietoa liiankin kanssa ja asiaankuulumattomasti.

Sitten on vielä tämä ns varahallitus eli hallitusjäsenen kotijoukko, puoliso tai muu, joka tietää, mitä pitäisi tehdä ja hallituksen toimia.

Nämä ovat karikatyyrejä, tarkoituksellisesti esitetty kuvaamaan ihmistyyppejä, joiden kanssa voi olla erittäin vaikea tehdä yhteistyötä hallituksessa, isännöitsijän kanssa ja kaikkien taloyhtiön asukkaiden kanssa.

Näillä ehkä sketseihinkin aiheita ammentavia ihmistyyppejä kannattaa kuitenkin miettiä, kun taloyhtiö haluaa hyvän, osaavan ja yhteistyökykyisen hallituksen, jolla on toimiva suhde myös isännöitsijään ja isännöintiyritykseen. Siis miettiä, minkälaisista ihmistyypeistä syntyy toimiva johto.

Eräs pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja iloitsi, kun oli saatu hallitukseen uusi ja innokas (siis hyvässä mielessä) nuori hallitusjäsen. Vanha puheenjohtaja ryhtyi hallituksen myötävaikutuksella kouluttamaan ja valmentamaan kyseistä nuorta miestä puheenjohtajan tehtäviin ja määriteltiin vielä ajanjakso, jolloin vaihdos voitaisiin toteuttaa.

Olemassa olevat hallitukset – kannattaa valmistella hallituksen kokoonpanoa etukäteen, kysellä ihmisten mielenkiinnosta ja mahdollisuuksista. Sehän ei tarkoita, että nimet juntataan kiveen ja kallioon, vaan on ainakin ehdokkaita. Karmeinta on juuri se, että kukaan ei halua, kukaan ei suostu, puheenjohtajaa koitetaan saada väkisin jne.

Yksi paljon keskustelua herättänyt lääke on kokouspalkkiot – puheenjohtajalle enemmän, jäsenille vähemmän.

Riina Takalan pääkirjoitus on julkaistu tammikuussa ilmestyneessä Kiinteistöpostissa 1/2014