Osta Bunkkeri

Kyse ei kuitenkaan ole sota-ajan kiinteästä puolustusrakennelmasta, vaan Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevasta entisestä sataman kappaletavarastosta, Bunkkerista.
Helsingin kaupungin tavoitteena on löytää Bunkkerille ostaja, joka suunnittelee ja toteuttaa rakennukseen uimahallin ja muita liikuntatiloja. Niiden ohella sinne voidaan rakentaa muun muassa asuntoja.

Monien mahdollisuuksien rakennus
Bunkkerin nykyisistä tiloista suurin osa on vuokrattu Verkkokauppa.comin varastotiloiksi. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa toimii paintball-pelihalli sekä lajin varustemyymälä. Kellarikerros on tällä hetkellä kaupungin omassa käytössä.
Bunkkeriin on mahdollista tehdä radikaalejakin muutoksia rakennuksen ominaispiirteet silti säilyttäen. Ylimpiä kerroksia tai osia niistä voidaan purkaa ja korvata uudisrakentamisella, julkisivuja voidaan muokata tekemällä uusia ikkunoita ja maantasokerroksen kantamattomat betoniseinät saa vaihtaa lasisiksi. Rakennuksen räystäslinjaa on myös mahdollista korottaa suunnilleen samalle tasolle viereisen Verkkokauppa.comin rakennuksen kanssa.
Bunkkerin arkkitehtuurin merkittävimpiä, suunnittelussa huomioon otettavia piirteitä ovat muun muassa rakennuksen pyöristetyt kulmat, nauhaikkunat, betoniset katokset, alimman kerroksen julkisivun sisäänveto, välipohjien kasettirakenne, jykevät pylväät sekä puhtaaksi valetut betonipinnat.

Kilpailulla joudutetaan liikuntatilojen valmistumista

Kilpailuehtojen mukaan kaupunki myy kiinteistön rakennusoikeuksineen kokonaisuuden toteuttajaksi valitulle taholle, joka kehittää Bunkkeria omalla kustannuksellaan. Samalla kaupunki sitoutuu vuokraamaan uimahallin ja muut rakennettavat liikuntatilat pitkäaikaisesti omaan käyttöönsä. Liikuntatilojen on valmistuttava kesään 2019 mennessä, jolloin alueelle valmistuu peruskoulu.
Yksityinen rahoitus on siksi tarpeen, ettei kaupungilla ole liikuntatilojen rakentamiseen varattu määrärahoja omassa investointiohjelmassaan.
Kilpailuun haluavia osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 15.huhtikuuta 2015 mennessä.