Narvilta uusi pellettikiuas yhteisösaunoihin

Uutta pellettikiuasta esitellään hollantilaisille asiakkaille.

Kotimainen kiuasvalmistaja Narvi on kehittänyt ympäristöystävällisemmän kiukaan, jonka polttoaineena käytetään tasalaatuista, vähäpäästöistä ja edullista puupellettiä. Narvin mukaan kiuas sopii erityisesti kovassa päivittäisessä käytössä oleviin yhteisösaunoihin. Ensimmäinen pellettikiuas toimitettiin Hollantiin.

– Kehittämässämme pellettikiukaassa käytetyn polttoaineen eli puupelletin tasalaatuisuus ja vähäpäästöisyys takaavat ympäristöystävällisen saunakokemuksen, sanoo Narvin toimitusjohtaja Arto Sainio.

Pellettikiuas on tarkoitettu kovassa päivittäisessä käytössä oleviin yhteisösaunoihin kuten majoituslaitoksiin, leirintäalueille ja julkisiin saunoihin. Pellettikiuas vapauttaa henkilökunnan resursseja, kun kiukaaseen ei tarvitse jatkuvasti ladata lisää polttoainetta.

– Kiukaan tärkeistä ominaisuuksista ei kuitenkaan ole tingitty: kyseessä on aito, suomalaisella polttimella varustettu kotimainen kiuas, joka tarjoaa kunnon saunakokemuksen, sillä säätöautomatiikka pitää lämpötilan miellyttävän tasaisena, Sainio lupaa.

Uusi pellettikiuas avaa Narville lisää vientimahdollisuuksia. Ensimmäinen kiuas toimitettiin kesäkuussa Hollantiin, jossa yhteisösaunakulttuurilla on pitkät perinteet. Maassa haetaan nyt perinteisille polttoaineratkaisuille entistä turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Pellettikiuas toimitettiin Sauna Dalhuusiin, joka on Pohjois-Hollannin vanhimpia saunoja. Sauna Dalhuusissa etsittiin energiaa säästävää ratkaisua, joka samalla leikkaisi saunan hiilidioksidipäästöjä.

– Tällä hetkellä suurin osa hollantilaisista yhteisösaunoista lämpiää kaasulla. Koska kaasuhinnat ovat nousseet ja tulevat vielä nousemaan Hollannissa rajusti, Sauna Dalhuus säästää pellettikiukaan ansiosta energiakustannuksissa ja tuottaa samalla vähemmän päästöjä ilmakehään, Sainio sanoo.

Pellettikiuasta on saatavana Narvi 30 – ja Narvi 50 -kiukaina, jotka on tarkoitettu suuriin saunoihin. Jykevän kiukaan ulkovaippa on maalattua teräslevyä.