”Lady Lydia onkin hoivarobotti”

Lady Lydia muun muassa ohjaa keppijumppaa menneiden ja nykymusiikin tahtiin ja jutustelee. Lady Lydia on robotti. Hänen avullaan kokeillaan, miten robotti sopii hoivakotiin?
Hoivakotiympäristöön suunniteltu robotti kiertää lokakuun aikana Attendon ylläpitämissä hoivakodeissa eri puolilla Suomea.
Hoivarobottien yleistymisestä on puhuttu jo yli vuosikymmenen ajan, ja aina on oletettu, että muutaman vuoden päästä hoivarobotit ovat laajemmassa käytössä. Näin ei ole käynyt siksi, että hoivan kilpailutustavat eivät kannusta innovaatioiden käyttöönottoon. Jos asiakas tai hänen omainen ei itse saa valita parasta hoivakotia ja kunta valitsee palveluntarjoajan vain hinnan perusteella, ei yrityksien kannata ottaa käyttöön uusinta teknologiaa. Tämä hidastaa vanhustenhuollon laadun parantamista.
Robotisaatio ei korvaa, vaan täydentää ihmistä hoivatyön tekijänä. Se vapauttaa ihmistyöaikaa toistuvista, rutiininomaisistatöistä.
– Haluamme olla edelläkävijä hoivatyön tulevaisuuden näkijänä ja tekijänä ja haluamme hyödyntää uusinta teknologiaa. Lydia ei korvaa hoiva-alan ammattilaisten työtä vaan tavoitteena on aktivoida ja ilahduttaa ikäihmisiä, Attendon laatu- ja kehitysjohtaja Paula Pohto-Kapiainen sanoo.

Hoivakotien yhteystiedot löytyy tästä: