Lääkkeetkään eivät kuulu viemäriin

Lääkkeet, maalit, liimat, lakat, akut, öljyt, paristot eivätkä energiansäästölamput kuulu viemäriin, eivätkä roskikseen. Ne sisältävät aineita, jotka jo pieninä määrinä voivat olla haitallisia ihmiselle ja ympäristölle.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY jakaa kaduilla ja sosiaalisessa mediassa tietoa vaarallisista jätteistä pääkaupunkiseudun asukkaille. Viime syksynä tutuksi tullut vaarallisen jätteen mörkö kiertää pääkaupunkiseudulla kertomassa vaarallisista jätteistä 5.–20. syyskuuta.

Lähes kaikki kodin vaaralliset jätteet voi viedä HSY:n Sortti-asemille tai vaarallisten jätteiden kontteihin, joissa ne vastaanotetaan maksutta. Lääkkeet, neulat, ruiskut ja elohopeaa sisältävät kuumemittarit tulee palauttaa apteekkiin. Paristot ja pienakut voi viedä niitä myyviin liikkeisiin. Energiansäästölamput voi palauttaa lamppuja ja sähkölaitteita myyviin suuriin kauppoihin.

Pääkaupunkiseudulla on noin 60 vaarallisen jätteen konttia. Ne sijaitsevat lähinnä huoltamoiden ja kauppojen pihoilla ja ovat käytettävissä huoltamon tai kaupan aukioloaikoina. Konttien sijainnit löytyvät HSY:n kierrätyspistehausta, www.hsy.fi/kierratyspiste.