Korjausrakentamisen asiaa päivän mitalta

Vanhan hissittömän 1900-luvun alussa rakennetun kerrostalon peruskorjaus sekä pilasteritekniikan mahdollisuuksien pilotointi raisiolaisessa vuokrataloyhtiössä
– tässä mielenkiintoisia hankkeita, joita esitellään Korjausrakentaminen 2017 -tapahtumassa Helsingin Wanhassa Satamassa 7.2.2017.
Isännöitsijöille ja taloyhtiöille suunnatussa osuudessa puhutaan remonttien tiedonhallinnasta ja asukasviestinnästä, ilmanvaihdosta, asuinkiinteistöjen kulunhallinnasta sekä lämpöpumppuratkaisuista.
Osuuden päättää Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n vetämänä paneelikeskustelu.

Paneelikeskustelu peruskorjaamisesta
Teemana on taloyhtiön peruskorjaukset, joihin avataan erilaisia näkökulmia:
Peruskorjaukset, taloyhtiön arvo ja elinkaari, josta alustaa RI, ekonomi Juhani Siikala;
Peruskorjausten ja perusparannusten johtaminen, josta alustaa kiinteistöneuvos Reijo Savolainen;
Työkaluja luotettavaan yhteistyökumppanivalintaan, josta alustaa Harri Ajomaa Rakentamisen Laatu RALA ry:stä;
sekä asumismukavuutta talotekniikan modernisoinnilla, josta alustaa Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä.
Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii Vuoden Putkiremontti -kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Arto Krootila Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:stä.

Julkisivuteko 2016 julkistetaan
Arkkitehdeille ja suunnittelijoille suunnatussa osuudessa julkistetaan Julkisivuteko 2016 -palkinnon saajat. Julkisivuyhdistys r.y. on yli kymmenen vuoden tauon jälkeen myöntänyt Julkisivuteko-palkinnon, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota hyvän julkisivun merkitykseen ihmisen elinympäristön
osana.
Palkinnon avulla halutaan laajentaa myös yleistä tietämystä laadukkaasta suunnittelusta ja rakentamisesta. Samalla voidaan arvioida ja palkita julkisivuihin liittyvää suunnittelua, tutkimusta ja kehitystä ja toteutusta niin uudis- kuin korjausrakentamisen näkökulmalta.
Palkittavana on voinut olla esimerkiksi rakennettu kohde, tutkimus, innovaatio tai korjausmenetelmä tai –tapa.
Kilpailussa oli kolme sarjaa: arkkitehtuuri, tekniikka ja tutkimus sekä korjausrakentaminen.
Edellisen kerran Julkisivuteko-palkinnolla palkittiin Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston ja Jakomäen Kiinteistöt Oy:n Jakomäen Kiinteistöyhtiöiden julkisivukorjaukset vuonna 2004.

Tietoiskujakin tarjolla
Arkkitehdeille ja suunnittelijoille suunnatussa osuudessa annetaan lisäksi tietoa mm. KorjausRYL Rakennustöiden yleisistä laatuvaatimuksista, puheenvuoro korjausrakentamisen mahdollisuuksista energiatehokkuuden, visuaalisen ilmeen, toimivuuden ja sisäilman laatutason kannalta tarkasteltuna sekä tietoa päivittyvästä Sisäilmastoluokituksesta.
Rakennuttajille ja urakoitsijoille suunnatussa osuudessa esitysten teemoina ovat digitalisaation mahdollisuudet korjausrakentamisessa, putkiremontit sekä hyvän sisäilmaston varmistaminen korjaamisessa.
Päivän tietoiskuissa esitellään muun muassa asennusmoduulien käyttöä putkiremontissa, tasakaton sähköistä vuototarkastusmenetelmää, vesiputkistojen ongelmia ja niiden ratkaisuvaihtoehtoja sekä taloyhtiön hallinnan ja korjaushankkeiden ratkaisuja.

Kiinteistöposti on tapahtuman yhteistyökumppani.
Tapahtuma alkaa klo 9.45 ja päättyy 17.00 After work-merkeissä.

Tapahtumaan pääsee mukaan rekisteröitymällä osoitteessa korjausrakentaminen.messukeskus.com.