Korjausavustus pois hämärämiesten kukkaroista

LVI-Tekniset Urakoitsijat ry on huolissaan siitä, menevätkö suhdanneluonteiset käynnistysavustukset hämärämiesten taskuihin. On laskettu, että 115 miljoonan euron avustuksilla saadaan käyntiin runsaan miljardin euron korjaukset ja töitä lähes 20 000 rakennusmiehelle.

LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n varapuheenjohtaja Ville Hälinen kehottaa taloyhtiöitä tarkkuuteen valittaessa urakoitsijoita taloteknisiin peruskorjauksiin.

– Ennen urakkapäätöstä kannattaa varmistaa, että urakoitsijalla on pitkä, puhdas yrityshistoria sekä kokemusta vastaavanlaisista projekteista, Hälinen sanoo.

– Muuten voi käydä niin, että alihintaisten tarjousten jäljiltä aikataulut venyvät, laatuasiat ovat retuperällä ja lakisääteiset velvoitteet jäävät hoitamatta. Pahimmassa tapauksessa yrittäjä tekee konkurssin ja työmiehet häviävät työmaalta.

Lvi-alan kannalta nyt olisi hyvä hetki käynnistää putkiremontti.

– Monessa taloyhtiössä on suunnitelmat ja tarjoukset valmiina, ja asennusyrityksillä on kapasiteettia toteutukseen. Yhtälö on siis suotuisa taloteknisten peruskorjausten aloittamiseen, Hälinen sanoo.