Kännykällä arvioimaan taloyhtiön esteettömyyttä

Miten esteettömästi taloyhtiössämme tai sen pihalla pääsee kulkemaan? Tämän arvioimisessa voi auttaa mobiilissa toimiva sovellus, jolla isännöitsijä, hallitus, osakkaat ja asukkaat voivat arvioida itse ulko¬alueiden ja yhteisten sisätilojen esteettömyyttä.
Sovelluksen käyttäjä voi jakaa tekemäänsä esteettömyysarviointia sovelluksen avulla muiden asukkaiden kanssa tai he kaikki voivat osallistua arviointiin yhtäaikaisesti.
Arvioijat vastaavat arviointikysymyksiin, vertaavat havaintojaan, tallentavat mittaustuloksia, ottavat valokuvia ja kirjoittavat kommentteja.
Mittaustuloksen kirjaamisessa voidaan hyödyntää myös mobiililaitteen sisäisiä mittausantureita, kuten valovoimamittari ja kaltevuusmittari.
Sovelluksessa on hyödynnetty Invalidiliiton ESKEH-menetelmää, jonka sisältöä on rajattu kiinteistön esteettömyyden itsearviointi¬kortin (KIPI-kortti) mukaisesti.
Sovelluksen käyttäminen on ilmaista, mutta käyttäjäksi täytyy rekisteröityä. Se tapahtuu arviointikohteen lisäämisen yhteydessä joko suoraan sovelluksesta tai palvelun verkkosivulta www.itsearviointi.fi/.
Mobiilisovelluksen etuna on, että se ei edellytä jatkuvaa Internet-yhteyttä. Kaikki arviointitulokset ja kohteesta otetut valokuvat tallentuvat ensin mobiililaitteelle, josta ne tallennetaan pilveen, kun internetyhteys on käytettävissä. Arviointiraportti tuotetaan pilvipalveluun tallennetuista tiedoista ja se on hyvänä apuna taloyhtiön esteettömyys-parannuksille ja soveltuu myös liitteeksi ARA-esteettömyysavustusta haettaessa.
Sovellus on saatavissa Android-laitteille ja verkkoversiona. iOS-versio (iPhone/iPad) julkaistaan kevään aikana.