Jyväskylään uusi vesitorni ja Hyvinkään vesitorni peruskorjataan

Jyväskylään rakennetaan uusi vesitorni ja Hyvinkäällä vesitornille tehdään mittava peruskorjaus. Jyväskylän Kangasvuoren vesitornin rakentaminen alkoi huhtikuussa ja valmis tornin arvioidaan olevan loppuvuodesta. Uudesta vesitornista tulee noin 10 metriä aiempaa vesitornia matalampi, mutta vesisäiliön tilavuus on kasvatettu 2 000 kuutiosta 2 500 kuutioon varautuen asuinalueiden kasvuun.

Hyvinkään vesitorni rakennettiin vuonna 1968. Se on Lars Sonckin suunnittelema ja Puolimatkan rakentama. Se muodostunut maamerkiksi Hyvinkäällä. Sen peruskorjaaminen on vaativaa, koska se vastaa korkeudeltaan noin 12 kerroksista kerrostaloa ja sitä ympäröivä alue on luonnonsuojelualuetta. Vesitornin peruskorjaus on valmis kesällä 2015.

Urakat toteuttaa YIT, jonka pitkä historia vesihuollon kehittämisestä ulottuu vuoteen 1912 , jolloin ruotsalainen AIB (AB Allmänna Ingeniörsbyrån) perusti Helsinkiin toimipisteen. AIB (nykyinen YIT) toteutti Suomessa Porvoon ensimmäisen vesitornin, teki pohjavesitutkimuksia, suunnitteli ja toteutti vesilaitoksia ja linnoitustöihin liittyviä kaivonrakennusurakoita.