Julkisivuremontti 2019 -kilpailuun voi nyt ilmoittautua

Kuva: Albrecht Fietz from Pixabay

Asunto-osakeyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2019 -kilpailu on käynnissä. Kilpailussa etsitään asunto-osakeyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti, joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi myös muille korjaamista vielä harkitseville asunto-osakeyhtiöille. Ilmoittautumiset kisaan on toimitettava 23.8.2019 mennessä.

Tuomaristo kiinnittää huomiota arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi päätöksentekoprosessiin, hanke- ja toteutussuunnitteluun, kustannusten hallittavuuteen, aikataulussa pysymiseen, tiedottamiseen ja energiansäästötavoitteiden huomioon ottamiseen.

Kilpailu järjestetään nyt seitsemännen kerran. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin palkittiin turkulaisen As Oy Raskintornien julkisivuremontti. Tuomaristo piti Turun Runosmäen lähiössä sijaitsevan kerrostaloyhtiön julkisivuremontin toteuttamista erinomaisena osoituksena asukkaiden kuuntelemisen tärkeydestä julkisivukorjaushankkeen läpiviemisessä. Korjaushanke oli myös uudistanut koko taloyhtiön toiminta- ja korjauskulttuurin sekä asumisen arvot.

– Kopioimme voittoplakaatin porraskäytävään näkyville. Osakkaille tuli tunne, että on tehty oikein ja hyvin, As Oy Raskintornien hallituksen puheenjohtajana toiminut Mika Artesola kertoi.

Kisailmoittautumisia voivat tehdä hallituksen puheenjohtaja, isännöitsijä, suunnittelija, urakoitsija tai materiaalitoimittaja. Palkintona on rahaa ja laatta muistona palkitsemisesta.
Asunto-osakeyhtiön korjauksen täytyy olla valmis tai vastaanotettu elokuuhun 2019 mennessä. Osallistumismahdollisuus on myös asunto-osakeyhtiöillä, joiden julkisivuremontti on valmistunut vuosina 2018 tai 2017.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä ilmoituslomake ja sen liitteet, jotka löytyvät Julkisivuyhdistyksen kotisivuilta www.julkisivuyhdistys.fi, sekä toimittamalla kuvamateriaalia viimeistään 23.8.2019.
Palkittavat julkistetaan 2.-3.10.2019 pidettävän Kiinteistö 2019 –messutapahtuman yhteydessä Messukeskuksessa.

Kilpailun järjestävät Julkisivuyhdistys ry ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry. Kisan yhteistyökumppaneita ovatt RPT Docu Oy:n julkaisema Kiinteistöposti-lehti ja Suomen Messusäätiö. Kilpailun tuomaristossa ovat Julkisivuyhdistyksen edustajina puheenjohtaja, projektipäällikkö Toni Pakkala Tampereen yliopistosta, päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto Rakennustuoteteollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Tomi Hautakangas ARKsto Oy:stä sekä AKHAn edustajina RI, Ekon. Juhani Siikala FM Siikala Ky:stä ja DI Arto Krootila Consitor Oy:stä sekä Julkisivuyhdistyksen sihteeri Riina Takala-Karppanen Viestintäpalvelu Kahvimaa Oy:stä.

Lisätietoja: Riina Takala-Karppanen puh. +358 40 502 1769 tai sihteeri@julkisivuyhdistys.fi
Katso lisää: www.julkisivuyhdistys.fi