HSY avasi uusia kierrätyspisteitä Helsinkiin ja Espooseen

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on rakentanut kaksi uutta kierrätyspistettä Helsinkiin ja yhden Espooseen. Helsinkiin on rakenteilla myös kolmas uusi piste. Tämän jälkeen Helsingissä on 44 kierrätyspistettä ja Espoossa 39.
Helsingin uudet kierrätyspisteet sijaitsevat Oulunkylän liikuntapuiston pysäköintialueella Käskynhaltijantiellä ja Pirkkolan liikuntapuiston pysäköintialueella Pirkkolantiellä. Pukinmäen liikuntapuiston pysäköintialueella Kenttätiellä kierrätyspisteen rakennustyöt ovat kesken. Kierrätyspiste avataan marraskuun aikana. Espoon uusi kierrätyspiste sijaitsee Matinkylässä Matinpuronpolun ja Gräsanlaakson kulmassa olevalla pysäköintialueella.
Kierrätyspisteissä kerätään lasipurkkeja, paperia, pahvi- ja kartonkipakkauksia, kuten maito- ja mehupurkkeja, pienmetallia ja käyttökelpoisia vaatteita. Kierrätyspisteisiin saa viedä ainoastaan niissä kerättäviä jätteitä. Muuta jätettä kierrätyspisteiden astioihin tai niiden läheisyyteen ei saa laittaa. Muut jätelajit sekä astioihin mahtumattomat jätteet tulee toimittaa jollekin HSY:n kolmesta Sortti-asemasta. Helsingin Sortti-asemat sijaitsevat Kivikossa ja Konalassa ja Espoon Ämmässuolla. Myös Munkinmäen jäteasema Kirkkonummella palvelee asukkaita.
HSY:llä on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä kaikkiaan 131 kierrätyspistettä, 212 erillistä paperinkeräyspistettä ja noin 60 keräyskonttia kotien vaarallisille jätteille.

Kierrätyspistekartta:
Sortti-asemat: