Helsinki houkuttelee ulkomaisia sijoittajia

Ulkomaiset sijoittajat ovat kasvattaneet omistuksiaan Suomessa. Ulkomaisten sijoittajien osuus oli Catellan markkinakatsauksen mukaan alkuvuonna 37 prosenttia.Sijoittajille markkinoidaan Helsingistä erityisesti Pasila-Vallila-Kalasataman muodostamaan aluetta ja sen mahdollisuuksia.

Väestönkasvu ylläpitää rakentamista
Helsinki houkuttelee työikäistä väestöä. Väestön ennätyskasvu ylläpitää rakennustuotantoa ja helpottaa taantuman vaikutuksia alueella. Väestönkasvuun perustuvat lukuisat käynnistyvät hankkeet osoittavat, että kiinteistösijoittajat uskovat liike- ja toimitilasijoittamisen parhaille paikoille edelleen kannattavan.
Voimakkaassa muutoksessa ja kasvussa on erityisesti Pasila–Vallila–Kalasatama-akseli, jonne Helsingin keskusta laajenee. Akselin itäpäässä rakennetaan Kalasataman keskusta Rediä.
Akselin länsipäässä rakenteilla on Pasilan keskus Tripla, jonka kaupallisen osan rakentaminen on käynnistymässä lähikuukausina. Pasilan tornialueen kansainvälinen suunnittelu- ja toteutuskilpailu käynnistyy vuonna 2016.
Myös akselin keskellä sijaitseva Vallila on muuttumassa: alueen itäosaan on syntynyt entistä vahvempi rahoitusalan keskittymä. Perinteiset Vallilan teollisuus- ja konepaja-alueet ovat muotoutumassa monipuolisiksi yritystoiminnan ja asumisen alueiksi.

Mukana suurtapahtumassa
Helsinki on parhaillaan kiinteistö- ja sijoitusalan suurtapahtumassa Expo Real 2015:ssä Saksan Münchenissä 5.–7.10.2015 teemalla ”Smartest Choice”.
Helsinki–Finland-osastolla esittäytyvät myös Espoon, Tampereen ja Turun kaupungit sekä ”LOURA” eli lounaisrannikkoyhteistyötä tekevät Turku, Uusikaupunki, Rauma ja Pori.
Kaupunkien lisäksi osastolla ovat mukana Senaatti-kiinteistöt, palvelu- ja asiantuntijaorganisaatio Invest in Finland, Team Finland -verkosto ja yrityksistä SRV ja YIT sekä saksalainen LARS Project.
Expo Real on kiinteistöalan ammatillinen messutapahtuma, joka kerää vuosittain yli 36 000 kävijää. Näytteilleasettajia on tänä vuonna 34 maasta yhteensä yli 1 600. Helsinki on osallistunut tapahtumaan vuodesta 2001 lähtien.