Fortumin torniin tulossa asuntoja

Espoon Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kehottaa kaupunkisuunnittelulautakuntaa ja kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään viipymättä toimenpiteet, joilla mahdollistetaan Fortumin nykyisen toimistotornin muuttaminen asuntokäyttöön sekä toimenpiteet, joilla muutetaan yhtiön käyttämätön rakennusoikeus sellaiseksi, että se mahdollistaa myös asuntorakentamisen.

Fortumin pääkonttori toimii Espoon Keilaniemen rantaan vuonna 1976 valmistuneessa tornissa, jonka mittava peruskorjaus on välttämätön. Rakennukseen ei ole mahdollista peruskorjata moderneja henkilömäärän mukaan joustavia toimitiloja. Fortumin torni saadaan kuitenkin säilymään muuttamalla se asuin- ja palvelukäyttöön. Kiinteistön alakerroksissa on nyt runsaasti aulatiloja ja henkilökunnan vapaa-ajan tiloja: ravintola, kuntosaleja, uima-allastila jne, jotka voidaan tässä yhteydessä muuttaa yleisiksi kaupallisiksi palvelutiloiksi.

Tornin vieressä oleva 1994 valmistunut Keilalammen toimistotalo säilyy toimitiloina. Fortum-ryhmällä on nykyisen pääkonttorin vieressä toteuttamatonta rakennusoikeutta noin 14 000 kerrosneliömetriä. Tältä osin on myös perusteltua sallia asuminen. Alueella olevat kannenalaiset pysäköintipaikat riittävät hyvin asukkaiden ja palvelutilojen asiakkaiden tarpeisiin.

Fortumin tarkoituksena on siirtää pääkonttorinsa Keilaniemen pohjoisosaan rakennettavaan uuteen toimistorakennukseen Keilaranta Toweriin. Keilaranta Tower -hankkeessa on kysymys Suomen oloissa poikkeuksellisen mittavasta toimitilahankkeesta: 26 kerrosta, rakennusoikeutta 45 000 kerrosneliömetriä, kokonaisalaa 87 000 neliömetriä ja 2 300 työpistettä. Kohteen sijoittaja on Ilmarinen ja kehittäjä Rakennusosakeyhtiö Hartela. Fortum Oyj olisi merkittävä käyttäjä rakennuksessa, mutta sinne tulisi muitakin yrityksiä.