Engblad & Co:n Lounge Luxe -tapettimallisto tuo luksushotellin tuntua kotiin

Kuin matkalla kotona - Engblad & Co:n Lounge Luxe -tapettimallisto tuo luksushotellien aulatilojen ylellisen tunnun kotiin. Kuva: Värisilmä

Ruotsalaisen tapettitalo Engblad & Co:n Lounge Luxe on ylellinen tapettimallisto, jonka inspiraation lähteenä ovat toimineet luksushotellit ympäri maailmaa. Modernin elegantti ja samalla tyylikkään retro mallisto henkii myös 1920- ja 1960-lukua.

Usein sanotaan, että jokaisella klassisella hotellilla on upea tarina. Ikonisten hotelliklassikoiden kuten Hiltonin ja Waldorf Astorian inspiroima Lounge Luxe -mallisto esittelee nämä visuaalisesti. Eksklusiivisen malliston kuosit vievät ajatukset Välimereltä Kalifornian rannoille ja Kanadan vuoristoista Monacoon ja samalla ne tarjoilevat aikamatkoja eri vuosikymmenien tyyliin.

”Iloinen 1920-luku on innoittanut esimerkiksi Pigalle-kuosia, jossa toistuvat graafiset art deco –henkiset viuhkakuviot. Hienostuneen retron Waldorf-tapetin nurkista pyöristetyissä neliöissä näkyy puolestaan kultaisen kuusikymmentäluvun vaikutteet”, kertoo kokoelman suunnittelija Madeleine Sidemo.

Ikimuistettava hotellikokemus koostuu monesta asiasta, eikä vähiten sisustuksen ja kalusteiden luomasta tunnelmasta.

”Halusimme tässä kokoelmassa vangita luksushotellin aulassa vallitsevan ylellisen ilmapiirin ja ilmaista sitä kokoelman värien ja huolellisesti suunnitellun kuviomaailman kautta”, sanoo Madeleine.

12 eri kuosin Lounge Luxe onkin ilo kaikille aisteille. Malliston tapeteissa yhdistyvät koskettamaan kutsuvat materiaalit, hienostuneet kuosit, kimaltava helmiäinen ja samettinen nukkapinta. Väreinä ovat kermanvalkoisen ja muiden vaaleiden sävyjen lisäksi täyteläinen vihreä, ruskea ja turkoosi. Monet tapeteista hohtavat myös kullan, hopean ja pronssin sävyissä.

”Kutsuisin malliston värimaailmaa huomaamattoman rohkeaksi. Sävyt ovat luontevasti läsnä, mutta hienovaraisella tavalla. Sävyt toimivat myös hämmästyttävästi vuorovaikutuksessa huonekalujen kanssa. Kaikki kuosit synnyttävät upeita kontrasteja yhdisteltynä pähkinään, teakiin tai muihin tummiin puulajeihin.”

”Lounge Luxe –mallistossa yhdistyy tasapainoisesti klassinen ja moderni, se on samaan aikaan sekä chick että cool. Minusta malliston suurin kauneus piilee siinä, että ne antavat kenelle tahansa mahdollisuuden kokea kotona matkusteluun kuuluvan, arjen yläpuolelle kohoamisen tunteen”, Madeleine sanoo.


Vuonna 1953 perustettu Värisilmä on Suomen johtava sisustuksen pintamateriaaleihin erikoistunut ketju. Laaja palvelu- ja tuotevalikoimamme palvelee Sinua sisustus- ja remontointiprojekteissasi. www.varisilma.fi