Energiajätekeräys meni – muovipakkauskeräys tuli

Energiajätteen keräys on muuttunut pääkaupunkiseudulla muovipakkausten keräyskokeiluksi.
Energiajäteastioihin on vapun jälkeen ryhdytty kiinnittämään uusia muovipakkausten ohjetarroja, missä kerrotaan, mitä muovipakkausten keräysastiaan saa laittaa. Tarrojenvaihto kestää kesäkuulle.
Lisäksi kokeilussa mukanaolevien kiinteistöjen asukkaille tulee toukokuussa postin mukana kuvalliset lajitteluohjeet.
– Jaamme ohjeen yhteensä 120 000 kotiin. Ohjeen voi tilata meiltä myös ruotsiksi. Toivomme, että isännöitsijät tilaavat meiltä lisäksi maksuttoman kuvallisen ohjeen jätetilaan sekä tiedotteen porraskäytävään, kertoo erityisasiantuntija Sari Kemppainen.
Muovipakkausten keräyskokeiluun ovat voineet ilmoittautua ne kiinteistöt, joilla on HSY:n järjestämä energiajätteen keräys. Kokeilu kestää syksyyn 2017 asti.
Muovipakkauksia ovat muun muassa sampoopullot, jogurttipurkit, muovipussit sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset.
Muovipakkausten keräykseen ei saa laittaa muita muoviesineitä, kuten leluja tai muita materiaaleja kuten lahjapaperia, PVC-pakkauksia, ne tunnistaa merkinnästä 03, eikä vaarallisten aineiden jäämiä, kuten maalia, kemikaaleja, öljyä tai lääkkeitä sisältävät purkkeja ja tölkkejä.
Muovipakkaukset kerätään uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Näin voidaan vähentää neitseellisen muoviraaka-aineen tarvetta tuotannossa. Muovipakkausten hyödyntämisestä vastaa Suomen Uusiomuovi Oy. Se edustaa yrityksiä, jotka pakkaavat tai tuovat pakattuja tuotteita Suomeen.


Lisätietoja täältä: