Chef Karppa: Tulevaisuuden Isännöinti -seminaari sai Viiniklubin

Muutama viikko sitten Tulevaisuuden Isännöinti –seminaariin kokoontui lähes 200 kiinteistöalan vaikuttajaa, isännöitsijöitä ja yhteistyökumppaneita eri puolilta Suomea. Seminaari onnistui kaikin puolin hyvin ja saamamme palaute vahvistaa käsitystämme.
Kiinteistöposti järjesti seminaarin nyt yhdettätoista kertaa. Mukana oli seminaarikonkareita ja myös uusia osallistujia, niin isännöitsijäkaartissa kuin näytteilleasettajissakin.
Tässä pari kommenttia seminaariosallistujilta: ”Tämä seminaari on vuoden kohokohta, nähdään taas vuoden kuluttua.” ”Minä jään eläkkeelle toukokuussa vuonna 2030. Aion sanoa työnantajalleni, että jatkan töissä viikon pidempään, sillä haluan vielä kerran osallistua Tulevaisuuden Isännöinti –seminaariin.”
Nämä pari kommenttia kuvastavat oivallisesti tämän keväisen seminaarin tunnelmia.
Seminaarissa jouduttiin vaihtamaan ”lennossa” yksi luennoitsija sairastumisen vuoksi. Karkkilalainen isännöitsijä Vesa Ryyppö Isännöinti M. Ryyppö Ky:stä lupautui auttamaan hädässä ja hienosti Vesa homman hoiti. Kiitos siitä.
Myös laivayhtiölle kiitokset, että kaikki sujui mallikkaasti, ála carte –päivälliset, aamiaiset ja lounaat olivat maukkaita. Myös palvelu pelasi moitteetta.

Tulevaisuuden Isännöinti Wine Club perustettu
Seminaarimatkalla perustettiin Tulevaisuuden Isännöinti Wine Club. Idean improvisoi DNA Oy:n ideanikkari myyntijohtaja Tiitus Ranta.
Wine Clubin on tarkoitus kokoontua vuosittain seminaarissa maistelemaan mielenkiintoisia eri maiden viinejä.
Wine Clubin perustamisvuoden tasting-teemaksi valittiin italialaiset vähän tuhdimmat ja arvokkaammat viinit. Silja Symphonyn Bon Vivant –ravintolan sommelierit valikoivat raadille mielenkiintoisen kattauksen erilaisia laatuviinejä ja järjestivät sokkotestiämme varten erinomaisen ympäristön.
Viiniklubi päätyi arvostelussaan käyttämään niin sanottua perinteistä Likertin asteikkoa 1-5 arvioiden viinin väriä, tuoksua, makua ja myös suuntuntumaa.
Testiviinit olivat Brunello DI Montalcino (43 €), Vaio Amaron (55 €) sekä Romirasco Barolo Bussia (noin 150 €). Kaikki viinit ovat tunnettuja ja kuuluisia viinejä italian parhailta viinintuottaja-alueilta.
Raati päätyi pisteytyksessä seuraavaan: Brunello Di Montalcino 3,96 pistettä, Vaio Armaron 3,75 pistettä ja Romirasco Barolo Bussia 3,46 pistettä. Hinta ei siis välttämättä ole maun tae…
Tähän ensimmäistä kertaa kokoontuneeseen maisteluraatiin kuuluivat seuraavat henkilöt: Petteri Soini ASA-Isännöinti Oy, Matti Metsola Palveluskunta Oy, Pekka Kouri Mannerheim-ristin ritarien säätiö edustaen seminaarissa Olarin Huolto Oy:tä, Olavi Merikanto ja Pentti Vähäkuopus Kiinteistöliitto Uusimaa, Tiitus Ranta DNA Oy ja Matti Karppanen Kiinteistöposti.
Tilaisuuden sponsorina toimi ystävällisesti DNA Oy.

Chef Karpan kirjoitus on julkaistu kesäkuussa ilmestyneessä Kiinteistöpostin Tulevaisuuden Isännöinti –Extrassa 6/2016