Asuntosäätiöstä suurin asumisoikeusasuntojen tarjoaja

Asuntosäätiöstä tulee Suomen suurin asumisoikeusasuntojen tarjoaja. Se  ostaa tytäryhtiönsä omistukseensa asumisoikeusasuntoja omistavan yhtiön, Suomen Asumisoikeus Oy:n SATOlta ja VVO:lta. Sillä on ennestään 1 500 asumisoikeusasuntoa ja nyt kaupan myötä määrä nousee noin 15 000 asumisoikeusasuntoon.

Asuntosäätiö on tullut tunnetuksi muun muassa Espoon Tapiolan ja Kivenlahden kehittäjänä ja rakennuttajana. Nyt se harppaa yhdellä kertaa maan suurimpien asunnontarjoajien joukkoon. Asumisoikeusasuntojen lisäksi Asuntosäätiöllä on omistuksessaan noin 1 000 vuokra-asuntoa.

– Asuntosäätiö ryhtyy nyt kehittämään asumisoikeusasumista leveämmillä hartioilla tavoitteenaan tehdä siitä aidosti kolmas asumisen hallintamuoto vuokra- ja omistusasumisen lisäksi. Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen sanoo.

Ostetuista asunnoista noin puolet sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja loput muun Suomen kasvukeskuksissa tai niiden työssäkäyntialueella.

– Asuntosijoitusyhtiö SATO on keskittänyt toimintansa suurimpiin kasvukeskuksiin. Suuntaamme resurssimme vuokra-asuntokantamme kasvattamiseen ja kehittämiseen sekä asiakassuhteiden hyvään hoitoon. Suomen Asumisoikeus Oy:n asuntokannan kehittäminen saa uusia mahdollisuuksia Asuntosäätiössä, jonka strategiassa asumisoikeusasuntojen rooli on merkittävä, SATOn toimitusjohtaja Erkka Valkila kertoo.

– VVO keskittyy ydintoimintaansa eli vuokra-asuntojen omistamiseen ja uusien vuokra-asuntojen rakennuttamiseen. Olemme iloisia, että löysimme asumisoikeusasunnoille hyvämaineisen ja osaavan ostajan. Näin voimme olla luottavaisia, että talot hoidetaan ammattimaisesti ja asukkaista pidetään hyvää huolta jatkossakin, VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

Yhtiön omistajavaihdos ei vaikuta asukkaiden asemaan ja kaikki yhtiön tekemät sopimukset säilyvät entisellään.  Suomen Asumisoikeus Oy:n henkilöstö jatkaa entisissä tehtävissään