Pääkallokelit ovat taas täällä

Invalidiliiton Pääkallokelit-kampanja muistuttaa liukkaiden kelien vaaroista ja talvikunnossapidon tärkeydestä. Talviaikana ulkona sattuu noin 20 000 liukastumistapaturmaa kuukaudessa.
Määrä voi olla todellisuudessa vielä suurempi, sillä jalankulkijoiden yksittäisonnettomuudet jäävät osin onnettomuustilastoinnin ulkopuolelle.
Usein liukastumisesta seuraa nyrjähdys tai venähdys, ruhje tai luunmurtuma.
On arvioitu, että liukastumisista aiheutuu jopa 420 miljoonan euron kustannukset vakuutusten, sairaanhoitokulujen ja sairaspoissaolojen takia.
Auraamattomat lumipenkat, ulko-ovien edustoille jäätynyt vesi, pimeät ja liukkaat portaat sekä luiskat aiheuttavat vaaratilanteita ihan jokaiselle. Invalidiliitto muistuttaa kampanjassaan, että esteetön kulku pitää olla mahdollista kaikille kulkijoille myös talvella.
Toimiva talvikunnossapito on avainasemassa liukastumistapaturmien ehkäisyssä.
– Talvikeleihin pitää osata varautua jo ennakolta, eikä antaa talven yllättää. Myös vastuut huoltoyhtiöiden, kiinteistöjen omistajien ja kuntien välillä on hyvä selvittää, ettei tule yllätyksiä, sanoo Invalidiliiton esteettömyysasiantuntija Ari Kurppa.
Liukastumistapaturmista aiheutuneet kustannukset ovat viisinkertaiset verrattuna katujen kunnossapidon kustannuksiin. Kävelyreittien ja pihojen kunnossapito, liukkaudentorjunta sekä valaistus maksavat nopeasti itsensä takaisin terveysmenojen säästöinä.
Tänä vuonna Invalidiliiton kumppanina toimii sulanapitojärjestelmiä 40 vuoden ajan valmistanut Pistesarjat Oy.
Yhteistyökumppanin kanssa on käynnistetty myös ”Suomen liukkain kylä” – kilpailu. Jos olet sitä mieltä, että kotipaikkakuntasi, asuinalueesi tai kaupunginosa, jossa käyt töissä, on Suomen liukkain, niin ota kuva siitä paikasta, missä meinasit liukastua pahasti.
Sitten jaa kuva haluamassasi sosiaalisen median kanavassa (Instagram, Facebook tai Twitter). Lisää mukaan tunnisteiksi paikan nimi, #pääkallokelit #loppuliukastumisille @invalidiliitto @pistesarjat.

Lisätietoa kampanjasta ja kilpailusta www.pääkallokelit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat uutiset

Muissa palveluissa

Facebook
@ Facebook
Twitter
@ Twitter

Uutiskirje

Pysy mukana alan uusimmissa tuulissa ja tilaa Kiinteistöpostin uutiskirje!

Lehden tilaus

Tilaa Kiinteistöposti ja saat ajankohtaista kiinteistöalan tietoa postilaatikkoosi 10 kertaa vuodessa.

Osoitteenmuutos

Onko taloyhtiösi puheenjohtaja tai isännöitsijä vaihtunut tai oletko muuttanut eri osoitteeseen?

Lue digilehteä

Kaikki lehtemme ovat luettavissa digitaalisessa muodossa. Jos haluat paperiversion, voit tilata Kiinteistöpostin ja saat kaikki numerot kotiinkannettuna.