Perinnekorjaus palautti Pääskyn julkisivun loiston

Julkisivuremontti 2017 -kisan jaettu ykkössija

Helsinkiläinen Asunto Oy Pääsky on valmistunut vuonna 1913. Rakennuksen julkisivu yksityiskohtineen palautettiin peruskorjauksessa alkuperäiseen ilmeeseensä. Julkisivun ja ikkunoiden lisäksi korjattiin piharakennus yhteensä 1,8 miljoonalla eurolla. Pihakannen korjaus viimeistellään ensi kesänä.


Ilmanvaihdon puhdistus kohentaa sisäilmaa

Ilmanvaihto vaikuttaa merkittävästi asumisviihtyvyyteen ja sisäilmaan. Jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii tarkoituksenmukaiseksi, täytyy se aika ajoin puhdistaa ja säätää.
Vaikka asetuksessa ei enää ole asuinkiinteistöä koskevaa määräystä siitä, kuinka usein ilmanvaihdon puhdistus ja säätö pitää tehdä, on yleisenä käytäntönä kymmenen vuoden välein.


Maalämpö pudotti energiakulut neljännekseen

Maalämpö ja poistoilman lämmön talteenotto ovat laskeneet espoolaisen As Oy Merensinin energiakulut neljännekseen aikaisempaan verrattuna. Taloyhtiön päätös vaihtaa kaukolämpö uusiin energiamuotoihin perustui kaukolämmön hintaan ja ympäristöasioihin.


Lajittelu nipistää taloyhtiön jätekuluja

Kierrätyksen tehostaminen vaatii myös alan yrityksiltä uusia tapoja toimia. Erilaista romubisnestä edustaa Romukioski, joka on etävalvottu ja itsepalveluun perustuva metalliromun vastaanottopiste Pirkanmaalla. Yrittäjä Satu Hallinen kertoo, että Lempäälässä sijaitsevaa vastaanottopistettä voivat käyttää esimerkiksi taloyhtiöt, joka ei tiedä mitä tehdä varastoon hylätyille lyijyakuille, polkupyörille tai muulle metalliromulle.

Jätteiden vähentäminen ja ahkera lajittelu ovat parhaimpia keinoja pienentää taloyhtiön jätehuoltokustannuksia. Niihin voi jokainen asukas vaikuttaa omilla toimillaan. Nyrkkisääntönä on, että mitä vähemmän jätettä päätyy sekajätteen joukkoon, sitä alhaisemmat ovat jätekulut.


Taloyhtiö korjaa vahinkoa edeltävään tasoon

Asunto-osakeyhtiössä tapahtui putkivuoto, ja kahden yrityksen hallitsemissa kellaritiloissa tarvittiin kunnostustöitä. Asunto-osakeyhtiö vastasi toisen yrityksen tilojen kunnostustöistä, mutta toinen teetti korjaukset omalla kustannuksellaan, koska niin oli sovittu ja koska yritys halusi ne vahinkoa edeltänyttä tasoa paremmiksi. 


Onnistuneen putkiremontin resepti

Hallitusti toteutettu putkiremontti rakentuu taloyhtiön strategialle, kuntoarviolle ja tutkimukselle sekä hankesuunnitelmalle, jossa näkyy taloyhtiön tahto. Urakoitsijan valintaan kannattaa ottaa avuksi asiantuntija. Korjaustapa valitaan tarpeiden ja käyttöikätavoitteiden perusteella.


Satakallion julkisivuremontti oli nappisuoritus

Julkisivuremontti 2017 -kisan jaettu ykkössija

Helsinkiläinen As Oy Satakallio uudisti ilmeensä ja palkittiin Julkisivuremontti-kilpailussa. Taloyhtiö on Suomen suurimpia ja julkisivuremontillekin tuli kokonaisuudessaan hintaa 14,6 miljoonaa euroa. Pitkän tähtäyksen suunnitelma ohjaa korjaamista. Seuraavaksi mietitään ullakkorakentamista ja poistoilman lämmöntalteenottoa.


Haarakatu 10:lle uusi tyylikäs ilme

Tampereen Armonkalliolla sijaitseva Asunto Oy Haarakatu 10 sai ryhdikkään ja raikkaan ilmeen, kun sen julkisivu, ikkunat, parvekkeet ja vesikatto uusittiin.
Seinien vaaleanruskea saumaton hiertopinnoite ja vaalein värein esiin nostetut sisäänkäynnit kunnioittavat 1960-luvun pelkistettyä arkkitehtuuria.
Remontin odotetaan parantavan myös talon energiatehokkuutta.


Arvotalon täysremontissa korostuu laatu

Lähes 120-vuotiaassa Asunto-Osakeyhtiö Merilinnassa on meneillään kuusi miljoonaa maksava talotekniikan täysremontti. Putkien lisäksi kunnostetaan pihakansi sekä uima-allas- ja saunaosasto. Arvokiinteistön peruskorjauksessa panostetaan laatuun suunnittelussa ja toteutuksessa.


HOAS korjaa ja välikorjaa opiskelija-asuntoja

Työmaalla haetaan tehokkuutta, minkä vuoksi esimerkiksi lattiavalujen betonia ei juoksuteta portaikkoja pitkin tai tehdä kerroksissa, vaan valmistetaan pumpulla ja siirretään letkua pitkin kerroksiin.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOASin 120 rakennuksen kiinteistökannassa alkaa olla entistä enemmän korjattavaa. Peruskorjauksia täytyy tehdä entistä tiiviimpään tahtiin. peruskorjausta edeltävään välikorjaukseen HOAS on kehittänyt uuden mallin.


Kaukolämpö vaihtui maalämpöön

Kaukolämmön kallis hinta sai riihimäkeläisen rivi- ja paritaloyhtiön miettimään tilalle muita energiaratkaisuja. Vajaan vuoden kestäneen prosessin jälkeen taloyhtiö vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Investointi ei maksanut Asunto Oy Riihimäen Aatunpihalle euroakaan.


Keinutien taloyhtiöt toteuttivat putkiremontin kimpassa

Helsingin Kontulassa sijaitsevat naapuritaloyhtiöt As Oy Keinutie 9 ja As Oy Keinutie 7 toteuttivat suuren remontin ryhmäkorjaushankkeena. Putkiremontin lisäksi saneerattiin kolmen talon lämpö- ja ilmastointijärjestelmät sekä uusittiin sähkö- ja teleyhteydet. Korjaushankkeen kustannukset ovat yhteensä lähes kymmenen miljoonaa euroa.


Rivitalojen tasakatot harjakatoiksi

Pirkkalalaisen rivitaloyhtiön ilme kohoaa, kun 1970-luvun tasakatto vaihtuu harjakatoksi. Kattomuodon muuttuessa uusitaan vesikatteen lisäksi koko yläpohjan rakenne kattotuoleineen, höyrynsulkuineen sekä lämmöneristyksineen. Uusi katto vähentää huollon tarvetta ja lisää energiatehokkuutta.


Kategoriat

Uusimmat uutiset


Muissa palveluissa

Facebook
@ Facebook
Twitter
@ Twitter

Uutiskirje

Pysy mukana alan uusimmissa tuulissa ja tilaa Kiinteistöpostin uutiskirje!

Lehden tilaus

Tilaa Kiinteistöposti ja saat ajankohtaista kiinteistöalan tietoa postilaatikkoosi 10 kertaa vuodessa.

Osoitteenmuutos

Onko taloyhtiösi puheenjohtaja tai isännöitsijä vaihtunut tai oletko muuttanut eri osoitteeseen?

Lue digilehtiä

Kaikki lehtemme ovat luettavissa digitaalisessa muodossa. Jos haluat paperiversion, voit tilata Kiinteistöpostin ja saat kaikki numerot kotiinkannettuna.